Bejelentkezés vagy Regisztráció
Beküldő: Kenisha 4121 megtekintés Sütés, főzés
Hogyan tudjuk egyszerűen megmenteni az elrontott ételeinket?
Tóth Enikő 2011. 05. 27. válasz
Szervusz!
Sok olyan étel van, amelyik menthető!
Ha a leves égett oda, érdemes belőle eltávolítani annyi égett részt, amennyit csak lehet, aztán hozzáfőzni egy marék rizst. Érdekes lesz, de a rizs elveszi az égett ízt és elég finom a levesben.
A tésztáknál is le kell szedni a maradék égett részt, leönteni róla a vizet, egy picit szikkadni hagyni, majd enyhén megpirítani olajon. Ettől jobb lesz az állaga és az íze is.
Főzeléknél egy kiskanál almaecet segíthet, ez visszahozza a frissebb ízt.
Ha a rizs kapott oda szedd ki egy sűrű szűrőbe és öblítsd át meleg vízzel. Ha nagyon szétfőtt, ezt is próbálhatod pirítani. Ha az íze jó, csak az állaga nem, akkor formálj belőle gombócokat kanállal és hagyd szikkadni, a melegítéshez tett légkeveréses sütőbe, vagy az asztali grillbe.
Ha gulyásleves kapott oda, akkor szűrd ki a sűrűjét egy tésztaszűrővel és a látványosan égett darabokat válogasd ki. ezek után készíts egy új alaplevet és főzz bele egy hüvelyknyi kolbászt, majd a sűrűvel hagyd, hogy egyszer jól átforrjon.
Nekem ezek mindig be szoktak jönni, remélem, Neked is beválik majd!
0 Szavazat 0 Votes 0 Votes
Beküldő Visszatérő felhasználó Új felhasználó
Email * Jelszó *
Név *
Email *
Jelszó *